Welkom

WELKOM

Met een serie voorstellingen van een liedjesprogramma dat ik ‘Balans’ had genoemd, heb ik in het voorjaar van 2003 mijn loopbaan als dichter-zanger afgesloten in het Bibliotheektheater in Rotterdam. Dat is een klein theater, dus precies de goede maat voor kleinkunst. Na de allerlaatste voorstelling merkte een bevriend kunstbroeder op dat ik met dat programma nog wel een jaar of twee had kunnen reizen.

Maar dat was nou juist het laatste wat ik wou want ik had heel andere plannen. Die hadden al te lang gesluimerd en ik wilde daar toch ook nog een keer aan kunnen beginnen. Inmiddels zijn de meeste daarvan in de afgelopen jaren uitgevoerd en met een zekere tevredenheid en gepaste trots mag ik vaststellen dat mijn debuut roman die kort na mijn zeventigste verjaardag verscheen, nog geen twee jaar later al werd gevolgd door een Engelse vertaling. (tussen haakjes: in beide taalgebieden beweren deskundigen dat de roman de basis zou moeten zijn voor een verfilming… niks op tegen, natuurlijk!)

In directe relatie tot die roman stond de beslissing om in een rustige uithoek van Europa de ‘derde leeftijd’ te gaan beleven en dat betekende niet alleen een ingrijpende en dramatische verhuizing, maar ook en vooral dat ik vrijwel geheel eigenhandig het nieuwe onderkomen aan zee zou gaan bouwen en verbouwen.

               wandkleed  Vicky van den Berge

Nu dat allemaal is voltooid, van mijn autobiografie “EIGEN WEG” kort geleden de tweede druk is verschenen en een tweede roman klaar is en op een uitgever wacht wordt het nu dan ook tijd om te laten weten aan wie het weten wil dat er wel wat wetenswaardigs te melden is. De dichter-zanger is nu dichter-schrijver geworden. Langzaam maar zeker is mij meer en meer het wereldwijde web vertrouwd geraakt en met voldoende schotels en antennes aan de muren van dit huis op ‘Die Ouwe Rots’in de Noordzee is het niet moeilijk om op de hoogte te blijven… en dus ook niet voor wie www.peterblanker.nl heeft opgezocht. Welkom!

 

Reacties zijn uitgeschakeld.